04 januari 2008

Zon, sneeuw en rust

Na dertien uur rijden en één overnachting bereiken we zonder verdere vertraging Andorra! De nare start van de vakantie lijkt vergeten en we voelen onze lichamen weer tot leven komen bij het zien van de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën, een strakblauwe hemel en het voelen van de warmte van de winterzon. We hebben een ideaal hotel op maar vijf minuten lopen van de liften, onze skipassen liggen al klaar en nog geen paar uur later staan we al op de zonovergoten piste. Een DJ draait heerlijke lounge muziek. Even vergeet ik dat het alweer bijna drie jaar geleden is dat ik op de latten heb gestaan, maar wat maakt het uit. Skiën is toch vooral een kwestie van durven! En daar schort het hem deze keer aan. De onbezonnenheid waarmee ik eerdere jaren de pistes af ging, was dit keer ver te zoeken. Op sommige plekken is het ijzig glad en gezien het grote aantal snowboarders dat roekeloos de helling af dendert, lijkt het me veiliger om aan de rand van de piste te blijven. Na een paar goede aanwijzingen van P., een paar valpartijen en een stevige botsing met een snowboarder, is het ijs gebroken en gaan de remmen eindelijk los. Aan het eind van de dag komen we heerlijk bij in zwembad en jaccuzzi. De dagen rond oud en nieuw brengen we door in Barcelona. Ook hier hoge temperaturen. We maken lange wandelingen langs alle bezienswaardigheden. In een swingende salsaclub gaan we uit ons dak temidden van feestende inwoners van Barcelona compleet met feestmutsen, maskers, balonnen en toetsers die door de gemeente zijn uitgereikt speciaal voor oud en nieuw. 2008 is begonnen! Ik wens u allen een heel mooi en gezond nieuw jaar!

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dat klinkt in ieder geval positief na die ervaring. Ik denk dat ik was omgedraaid.

Anoniem zei

Voor jullie ook een heel goed, gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Anoniem zei

Lekker die vakantie!! Ik wens jullie nog een gezond en voorspoedig 2008 toe!

Anoniem zei

Dat je wat de bibbers had, heb ik inmiddels begrepen. Vergeet niet dat jullie zo (toch!) een geweldig oud en nieuw hebben meegemaakt, samen met de vakantie!

Anoniem zei

Geweldig dat jullie zo hebben genoten van de welverdiende vakantie! :-)
Wat zullen jullie geschrokken zijn....
Jammer van het begin, maar geweldig zoals als toch is opgelost.

Wens ook jullie een grandioos 2008!!!!

Anoniem zei

Gelukkig dat klinkt beter. Jullie ook een geweldig 2008!

Anoniem zei

Misschien heb ik een leuke uitgaanstip voor jullie?
http://www.haagsallerlei.nl/content/view/731/Uitgaanstip!

Fijn weekend vast!

Anoniem zei

Het klinkt wederom als een prachtige vakantie (ben stiekem een beetje jaloers). Daar kan je waarschijnlijk nog wel even op teren?
Is het meteen alweer druk of ben je met je gedachten eigenlijk nog op vakantie?