03 februari 2008

Op zoek naar de juiste trouwlocatie

We gaan niet over één nacht ijs als het gaat om het vinden van de juiste locatie voor dat wat de mooiste dag van ons leven moet worden. Het is lastiger dan we dachten. Of misschien maken we het onszelf wel moeilijker dan nodig. We zijn ook aan de late kant. Een bruiloft in mei is zo goed als zeker van de baan. We praten al over september en oktober. Eén ding is zeker: keus is er genoeg en iedereen lijkt mee te willen delen in het op handen zijnde huwelijksgeluk. Zet het woord “trouw” of “huwelijk” ervoor en de prijzen schieten explosief omhoog. Het eerder beraamde budget lijkt een lachertje vergeleken bij de daadwerkelijke bedragen en dan doen we geen gekke dingen. Maar we vinden het beiden belangrijk dat het voor iedereen een onvergetelijke dag wordt. We bezoeken locatie na locatie, stellen kritische vragen en beoordelen offertes. Met elke locatie is wel iets. In de ene locatie worden we gastvrij en hartelijk ontvangen, maar jammer dat het etablissement in een achteraf straatje ligt. De andere locatie ligt zo ver afgelegen dat we ons afvragen of de gasten ons wel zullen vinden, laat staan de weg naar huis. En dan is er de strakke salesmanager in pak van de locatie die bij ons op nummer 1 staat. Hij kijkt verveeld bij elke vraag die we stellen. Na een half uur worden we met zachte doch dwingende hand de deur uitgewerkt. Als hij ons al zo zakelijk benadert hoe zullen onze gasten dan worden ontvangen? Vandaag lijkt het tij echter te keren wanneer we neerstranden in een idyllisch plaatsje in Zuid-Holland middenin de weilanden. We worden uiterst hartelijk ontvangen. Terwijl we genieten van het uitzicht op het water stelt de eigenaar ter plekke de offerte op. Ondanks de drukte neemt hij alle tijd en komt hij met leuke ideeën om de dag nog feestelijker te maken. We zijn aangenaam verrast door de mogelijkheden en de prijzen. Wat een service! Jammer dat het toch een eindje rijden is vanuit Den Haag. Logistiek misschien wel een uitdaging. Eenmaal terug in de auto duizelt het ons. We moeten beslissen: kiezen voor onze nummer één, dicht bij huis en het gebrek aan persoonlijke touch op de koop toe nemen of kiezen voor deze sympathieke eigenaar die met zijn locatie weliswaar wat verder weg ligt. We zijn er nog niet uit en de tijd begint te dringen.

Update 10-2-08: ... en het worden geen van beide locaties. Van de week werd duidelijk dat onze ideale locatie veel dichter bij huis ligt en helemaal voldoet aan onze wensen. Ja, een derde locatie diende zich voor. We waren er vrijwel direct uit dat dit het moest worden. Ook de trouwlocatie van onze keus is beschikbaar en de getuigen kunnen ook. Wat wil een mens nog meer?

15 opmerkingen:

Sjoerd zei

Eigenlijk gewoon een luxe probleem...

Anoniem zei

idd...
al snap ik het dilemma wel. Mag ik een suggestie doen? Maak een logistiek plannetje voor hoe je alle mensen Den Haag uit de Hollandse idylle in. Als je het zo voor je kunt zien, weet je welke het wordt. Toch?

Anoniem zei

Oh, dat zijn inderdaad lastige keuzes! Maar lang niet iedereen komt uit Den Haag, toch? Misschien is er wel een leuk hotel dichtbij en vinden sommige mensen die ver moeten reizen het gezellig om er een weekendje weg van te maken. Succes met het doorhakken van de knoop!

Anoniem zei

Oh wij hadden daar totaal geen problemen mee hihi. Maar ik snap het wel hoor. Als je ook nog iets voor je gasten enzo wil. Succes met zoeken!

T. zei

@ Me: Eigenlijk wel ja ;-) Maar luxe problemen zijn ook ' problemen' :-)

@ Mink: haha, daar heb je gelijk in. Ik zie het inderdaad niet zitten met al die auto's door de polder. Maar ja, het is wel een echt mooie locatie.

@ She: dat is waar en het is voor sommige van onze gasten dichter bij huis, dus op de terugweg hoeven ze minder lang in de auto te zitten. We houden met iedereen rekening! En voor jou maakt het qua afstand bijna niets uit.

@ Hette: ja, we vroegen ons op een gegeven moment ook af of we niet gewoon op Paaseiland hadden moeten trouwen. Maar nee, de voorbereidingen op het huwelijk zijn ook al heel leuk. De voorpret is begonnen!

Anoniem zei

Uiteindelijkis het jullie dag toch? Dus volgens mij moeten jullie er een goed gevoel bij hebben. Echte vrienden komen toch wel. Waar het ook gevierd wordt.
(ook wij trouwden op een wat aparte locatie...overigens tussen denhaag en wassenaar...en iedereen vond het gewoon. kaartje erbij... no problemo).

Anoniem zei

Geewoon doen wat je hart je ingeeft!
Het is jullie dag, en het meot de dag van je leven worden. Je gasten komen toch wel!
Een huwelijk doe je maar een keer, en zo'n feest wil iedereen meemaken.
En wees eerlijk; een routeplanner is zo uitgeprint, dus achterafsteegjes zijn altijd vindbaar. (En veel mensen hebben een tomtom).

Overigens, wat leuk!!!!! :-)

T. zei

@ Sally: dan weet ik waarschijnlijk wel welke locatie dat is. Ben benieuwd naar je ervaringen daar, hoewel wij besloten hebben ons trouwfeest daar niet te houden.

@ Geertje: daar heb je gelijk in. Het is onze dag, maar we willen wel heel graag dat iedereen een leuke dag heeft, dan is het voor ons een geslaagd feest! Maar ergens moeten we wel de grens trekken.

Anoniem zei

Wat leuk dat alles toch nog goed lijkt te komen :-)

Off topic bloos bloos, ja ik leef nog.........

Anoniem zei

Fijn dat er een nieuwe locatie zich heeft aangediend. Ben benieuwd naar wat het geworden is. Wanneer is de grote dag eigenlijk?

Anoniem zei

Betekent dat nu ook, dat de trouwdatum dichterbij is dan september of oktober? :-)
Fijn dat jullie een goede oplossing hebben gevonden!
Liefs :-)

Anoniem zei

Dat is dan een voordeel van het iets later lezen: door de update hoef ik me nu het hoofd niet te breken over wijze suggesties! ;-)

En wanneer is de heuglijke dag gepland?

Anoniem zei

Wens jullie een geweldig Paasweekend Teddy!

Anoniem zei

Leuk dat je een goede locatie hebt gevonden nu :)

Anoniem zei

Begin nu toch wel heel nieuwsgierig te worden hoe het met jullie is Teddy!
Gaan jullie nog naar Koninginnenach?
ZIjn een paar leuke komende exposities in Den Haag; een nog tot en met het weekend; misschien wel wat voor jullie?

Fijn weekend!