01 juli 2007

Down under in Amsterdam

‘We houden contact!’ Of: ‘We bellen!’ Vaak loze beloften waarbij e-mail adressen en mobiele nummers met de beste intenties worden uitgewisseld, waarna het vervolgens angstvallig stil blijft… Ook tijdens onze reis gingen de nodige contactgegevens over en weer. Bijzonder leuk. Zo ook met L. en N. uit Australië die we in Peru leerden kennen en later onverwachts op Paaseiland tegen het lijf liepen. Maar dit keer bleef het niet bij loze beloften. Afgelopen week mailden ze dat ze in de buurt waren (lees in de UK) en stelden ze voor iets af te spreken. We waren meteen enthousiast. ‘Doen jullie een beetje rustig aan met ze? Ze komen net uit Schotland zijn gister in Frankrijk geweest, nu twee dagen in Amsterdam en morgenochtend vroeg moeten ze weer in Calais zijn,’ sprak de overbezorgde, Nederlandse vriendin bij wie ze logeerden. De boodschap was helder. Geen wilde dingen dus maar wel een hapje en een drankje. Best lastig nog om een leuk tentje in Amsterdam uit te kiezen als je er bijna nooit komt! Ik ging af op een recensie op internet en kwam uit bij een knus restaurantje op de grachten zodat we na het eten nog een mooie wandeling konden maken. Maar een rustig etentje bij kaarslicht werd het allerminst! Uren later dan verwacht strompelen we met L. en N. uit het zo onschuldig ogende etablissement. Onze haren verward, onze lichamen bezweet en onze stemmen schor. De nacht is al geruime tijd gevallen en we zijn geen van allen echt helder meer. ‘Thank you for a wonderful, wonderful evening,’ weet L. uit te brengen. ‘Yes, we had fun,’ beaamt N. met fijngeknepen ogen. We zijn kapot. Als ik eenmaal thuis nog een glaasje water inschenk, denk ik terug aan de avond die zo nietsvermoedend begon met overheerlijke, oosterse hapjes, champagne met mint, zittend op heerlijke kussens, genietend van de snelle bediening, napratend over de reis. De vrolijke ober die in no time de ruimte in een huiskamer wist om te toveren, harder wordende muziek, de grote groep vrolijke meisjes die hun vrijgezellenfeest vierden en ons lieten delen in de feestvreugde. En tot slot denk ik aan de gangmakende buikdanseres en aan onze protesten. Met haar overtuigingskracht wist ze ons allemaal de dansvloer op te slepen waarna we uitgeput in de dikke kussens ploften om te genieten van een overheerlijk dessert. Rustig? Nee, niet bepaald, maar het weerzien was groots en de avond top! 'We houden contact,' zei L. toen we afscheid namen. Ik knikte en antwoordde: 'Ja, dat weet ik.'

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat zijn altijd de leuke avonden en de leuke contacten! Ik denk dat het contact wel blijft hoor. Nu hebben jullie zoveel leuke wederzijdse dingen beleefd. Super!

V@nM@n zei

Whow, dat was heftig dus. En dat zijn de dingen die je nog heel lang bijblijven...

Geertje zei

Wat geweldig!
Leuk als contacten blijvend blijken te zijn.
Soms geeft het niet als beloften loos blijken te zijn, maar degenen die gehouden worden, zijn leuk!
Fijn dat jullie zo'n leuke avond hebben gehad :-)

Gonda zei

Een onvergetelijke avond voor jullie en jullie (ex)reisgenoten! Hun uitje naar Amsterdam zal in hun herinnering gegrifd blijven! Zoiets vergeet je niet snel!

Anoniem zei

Dit zal je best bijblijven allemaal.
Leuk zoiets.

Ik ben zelf nooit zo van het contact houden.
THuis is weer thuis.

Anoniem zei

Toch is het jammer dat de belofte er wel is maar niet tot werkelijkheid komt.

Anoniem zei

Die spontane avonden zijn het gezelligst! Leuk, jullie gaan elkaar vast nog een keertje zien, misschien wel in Oz!

Anoniem zei

zozo dat is wat zeg

Anoniem zei

Leuk, dat zoiets zo anders loopt dan voorzien.

T. zei

@ Hette: dat zal zeker blijven, we willen ook graag naar Australië toe.

@ Pascal: die belofte is er en we hebben ons er dus ook aan gehouden.

@ She: dat is wel het plan, ja om een keer naar Australië te gaan. De drempel is een stuk lager om er naar toe te gaan. Het moet een fantastisch land zijn!

Anoniem zei

ik ben tijdens mijn periodes in Londen en Zwitserland, tijdens het reizen en uitgaan ook zóveel interessante mensen tegengekomen. en hoe verleidelijk ook, ik heb een principe ontwikkeld dat ik nooit gegevens uitwissel en wel om die reden die jij al aangeeft: het komt er toch nooit van.
en het juist niet uitwisselen van gegevens, geeft voor mij het mensen ontmoeten een extra dimensie. zo zit het leven gewoon in elkaar. paden kruisen zich en mocht het zo zijn, misschien wel een tweede en derde keer.

T. zei

@ AC: zo kun je het ook bekijken, ja. Heb je achteraf nooit spijt gehad dat je iemand daardoor uit het oog bent verloren?